Barn- och ungdomshälsan Fagersta

Västmanlands sjukhus Fagersta, våning 2, Fagersta

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
Telefontider
DagÖppettiderKommentarer
Måndag08.30–10.00
TisdagStängt
Onsdag08.00–09.30
TorsdagStängt
Fredag08.00–09.30
LördagStängt
SöndagStängt

Öppettider
DagÖppettiderKommentarer
Måndag08.00–16.00lunch 12-12:45
Tisdag08.00–16.00lunch 12-12:45
Onsdag08.00–16.00lunch 12-12:45
Torsdag08.00–16.00lunch 12-12:45
Fredag08.00–16.00lunch 12-12:45
LördagStängt
SöndagStängt

Besöksadress:
Västmanlands sjukhus Fagersta, våning 2, Fagersta
Län, kommun:
Västmanlands län, Fagersta
Postadress:
Västgötegatan 4 A, 722 11 Västerås
Webbplats:
https://www.1177.se/vastmanland/bu-halsan-fagersta

Vägbeskrivning

Hitta hit:

Det finns gott om parkeringsplatser utanför sjukhuset

Publicerad: 2024-12-13

Under vårt utbud finner du mer information om Dans för hälsa. OBS! Denna insats är i Västerås. Hör av dig till din behandlare eller ring till administrationen 021-17 34 74 för intresseanmälan. 

Publicerad: 2024-12-13

En digital föreläsning om föräldraskapsstöd, vad som är viktigt att som förälder veta för att kunna stötta sitt barn. Tar upp de möjligheter och utmaningar som föräldraskapet innebär. Bygger på forskning som föräldrar generellt kan ha nytta av. Informationen är inte bunden till specifika symtom eller diagnoser. Barnets ålder och kön har inte betydelse för vilka som kan ta del av föreläsningen, men vissa bitar kan man känna igen sig i mer medan andra kan kännas mindre relevanta. Ett tillfälle - 90 minuter. Hör av dig till din behandlare eller ring till administrationen 021-17 34 74 för intresseanmälan. 

Publicerad: 2024-12-13

Till dig/er som vill få en djupare förståelse för ditt barn och eventuella orsaker till ditt barns utmanande beteende och starka känslor. Lära er nya sätt att förebygga konflikter samt hantera utbrott i stunden. Fem digitala träffar i grupp. För mer information och anmälan prata med er behandlare på Barn- och ungdomshälsan. 

Publicerad: 2024-12-13

Besväras du av ångest och oro?
Barn och ungdomshälsan erbjuder nu psykologisk behandling via internet för dig som är mellan 15-18 år. Intresseanmälan gör du i våra E-tjänster. 

Barn- och ungdomshälsan erbjuder barn och ungdomar hjälp vid lätt till måttlig psykisk ohälsa.


Barn- och ungdomshälsan har mottagningar på fyra platser i länet; Västerås, Köping, Fagersta och i Sala. På våra mottagningar arbetar psykologer och kuratorer med påbyggnadsutbildning i grundläggande psykoterapi och som har god erfarenhet av att möta barn och ungdomar och familjer.

Driftsform: Region

Till Barn- och ungdomshälsan kommer barn och ungdomar från förskoleåldern upp till 18 års ålder med lindrig till måttlig psykisk ohälsa.

Vi erbjuder bland annat gruppbehandlingar, föräldraföreläsningar och i vissa fall enskilda besök. 

Vid akut psykiskt mående kontakta BUP akuten 021-17 57 46 BUP akutmottagning Västmanland

  • Besväras du av ångest och oro?

    Barn och ungdomshälsan erbjuder nu psykologisk behandling via internet för dig som är mellan 15-18år.

    Behandlingsprogrammet bygger på de senaste metoderna inom kognitiv beteendeterapi (KBT) och i programmet arbetar du ungefär som du skulle ha gjort om du besökte en kognitiv beteendeterapeut. Behandlingsprogrammet är upplagd som en kurs där du får bekanta dig med information, arbetsmaterial och olika verktyg som i forskning visat sig vara hjälpsamt för personer som lider av oro- och ångest. Under hela behandlingen stöttas du av en behandlare digitalt.

    En fördel är att du kan delta på distans och behöver inte åka till en fysisk mottagning. Du kan också delta i behandlingen var och när du vill.


    Om du tror att detta kan vara något för dig eller ditt barn/ungdom så kan du anmäla intresse under våra E-tjänster för deltagande i ett första digitalt bedömningssamtal. När vi har fått in din anmälan så skickas en inbjudan till din inkorg i 1177. Inbjudan innehåller en länk till ett bedömningssamtal samt två formulär som du behöver fylla i innan bedömningssamtalet.

  • Dans för hälsa är en forskningsbaserad insats för att stärka psykisk hälsa. Vi träffas en gång i veckan, under vägledning dansar och rör vi oss tillsammans på ett kravlöst sätt. Sättet vi rör oss på påverkar hur vi känner, tänker och vad vi kommer ihåg. Dans kan bidra till en bättre psykisk hälsa genom att fokus ligger på upplevelser av den egna kroppen i stället för att värdera den. Att ha fokus i dansen på upplevelser i kroppen ger vila från negativa tankar och oro. Samspel och grupptillhörighet i en ordlös kommunikation i dans stärker ett grundläggande mänskligt behov av gemenskap. Dans kopplar ihop kroppsliga, känslomässiga och tankemässiga processer, vilket kan ge en ökad kroppsuppfattning. Dans kan ge ökad variation av känslomässiga uttryck. 
    Gruppverksamheten vänder sig till ungdomar mellan 13 - 18 år och som upplever oro, stress, nedstämdhet, irritation, trötthet/sömnbesvär och eller som har besvär med huvudvärk, ont i magen eller ont i nacke, rygg, skuldra.

    Inga förkunskaper krävs, dansen är kravlös, man kommer i sköna kläder, inga skor behövs.

    Kontakta din mottagning om du vill veta mer. 

  • Till dig/er som vill få en djupare förståelse för ditt barn och eventuella orsaker till ditt barns utmanande beteende och starka känslor. Lära er nya sätt att förebygga konflikter samt hantera utbrott i stunden. Fem digitala träffar i grupp. För mer information och anmälan prata med er behandlare på Barn- och ungdomshälsan. 

Du bokar din första kontakt på En väg in för barn och ungdomar med psykisk ohälsa Detta är en gemensam kontaktväg till Barn- och ungdomshälsan och Barn- och ungdomspsykiatrin.

Remisskrav

Ingen remiss krävs. Vi tar emot barn från förskoleklass och upp till den dagen man fyller 18 år.

Åldersregler

Vi tar emot patienter som är från 6 - 18 år.

All personal har tystnadsplikt

Till toppen av sidan