Dag | Öppettider | Kommentarer |
---|---|---|
Måndag | 08.00–16.00 | |
Tisdag | 08.00–16.00 | |
Onsdag | 08.00–16.00 | |
Torsdag | 08.00–16.00 | |
Fredag | 08.00–16.00 | |
Lördag | Stängt | |
Söndag | Stängt |
- Besöksadress:
- Brämhultsvägen 53, 504 55, Borås
- Län, kommun:
- Västra Götalands län, Borås
- Postadress:
- Södra Älvsborgs Sjukhus, Kuratorsmottagning rehab, Brämhultsvägen 53, 501 82, Borås
- Webbplats:
- https://sas.vgregion.se/
Vägbeskrivning
Hitta hit:
Med buss: Åk till hållplats Södra Älvsborgs Sjukhus.
Med bil: Från motorväg R40, tag avfart 87 mot sjukhuset vid Hultamotet.
Hitta på plats:
Rehabhuset, ingång 10, plan 7
Du kan välja att få information från sjukvården digitalt i första hand. Då kommer meddelanden från sjukvården via 1177.se, när det är möjligt. Du får då en notis via e-post eller sms när det finns ett meddelande till dig och för att läsa det loggar du in på 1177.se.
Från och med måndag den 4 november kan du som söker akut vård komma att hänvisas till en annan akutmottagning. Ring 1177 för rådgivning eller läs mer om var du söker akut vård.
Kontakt med kurator gäller för dig och/eller din företrädare som redan är inskriven på någon somatisk avdelning/mottagning på Södra Älvsborgs Sjukhus. Kontakt ska gälla behov av psykosociala insatser som hänger samman med det somatiska tillstånd som behandlas.
Om du inte är inskriven på någon av dessa enheter, men vill ha psykosocialt stöd, ber vi dig kontakta din vårdcentral eller BVC om ärendet gäller ett barn.
När du blir sjuk kan det påverka dig tanke- och känslomässigt. Att lära sig leva med en sjukdom betyder ofta att du behöver reflektera och anpassa ditt liv efter den nya situationen. Detta kan många gånger hanteras väl på egen hand eller med hjälp av ditt nätverk. Men där du upplever att det inte räcker, finns möjligheten att få känslomässigt stöd och vägledning från en kurator.
Nedan hittar du mer information som kan vara hjälpsam för dig.
- Att hamna i kris
- Att vara orolig
- När man är rädd för det värsta - film, 7 minuter
- Tankar om meningen med livet - film, 6 minuter
- När tiden börjar rinna ut - film, 5 minuter
Mer information finns under rubriken "Praktisk information" - För dig som är närstående.
En kurator kan erbjuda dig som är patient information och vägledning om de resurser i samhället du kan ha hjälp av utifrån din sjukdom och situation. Kuratorn kan till exempel ge dig vägledning om dina rättigheter inom och utanför sjukvården. Vid behov kan du få vägledning i ekonomiska frågor samt var du kan vända dig för att få praktisk hjälp.
Ytterligare information kan du hitta under rubriken "Praktisk information" – Ekonomi och försörjning.
För att komma i kontakt med oss på Kuratorsmottagningen kan du be en läkare eller annan vårdpersonal på din mottagning/avdelning att kontakta en kurator. Du kan också själv skriva till oss här i e-tjänsterna på 1177. En kurator tar då kontakt med dig för att göra en bedömning av ditt behov och därefter beslutas hur den eventuella fortsatta kontakten kommer att se ut.
Remisskrav
Remiss från annan vårdgivare krävs
Du kan avboka ditt besök via 1177 e-tjänster eller genom att ringa oss. Om du uteblir från ditt besök eller avbokar mindre än 24 timmar innan ditt besök får du betala en avgift.
Inför ditt besök
Kom till sjukhuset 15 minuter före den tid du är kallad för att undvika förseningar. Du checkar i första hand in med din mobil eller genom att använda dig av incheckningskioskerna som finns huvudentrén (ingång 1), entré psykiatri (ingång 5) eller entré rehab (ingång 10).
Att ta med till besöket eller inskrivningen:
- kallelse
- fotolegitimation
- eventuell medicinlista
- ifylld hälsodeklaration om du fick en sådan med kallelsen
Se även specifik information i din kallelse. Där finns information om förberedelser inför eventuell undersökning.
Meddela oss i god tid om du behöver tolk.
Här finns information och länkar som kan besvara dina frågor och där du kan få hjälp.
Här finns länkar som kan besvara dina frågor och erbjuda hjälp gällande ekonomi och försörjning. Om du inte hittar det du söker kan du kontakta kurator för rådgivning.
Försäkringskassan
- Sjukpenning
- Närståendepenning
- Vård av barn – VAB
- Om ditt barn har en funktionsnedsättning
- Merkostnadsersättning för vuxna
- Bostadsbidrag
- Bostadstillägg
- Bilstöd för vuxna
Ekonomi
Här finns länkar som kan besvara dina frågor och erbjuda hjälp. Om du inte hittar det du söker, kan du kontakta kurator för rådgivning.
Här hittar du som närstående information som kan besvara dina frågor och erbjuda hjälp. Om du inte hittar det du söker, kan du kontakta kurator för rådgivning.
- Anhörigstöd
- Närstående till någon som får en allvarlig sjukdom
- Att prata med barn när en närstående är allvarligt sjuk
Det är svårt att hitta ord som kan lindra den smärta man upplever när man är i sorg. Att förlora någon är en av livets mest utmanande och smärtsamma upplevelser. Sorgen är en naturlig reaktion av att förlora någon vi älskar.
Sorgen är i hög grad personlig och det är viktigt att låta den ta sin tid. Det finns inget rätt eller fel sätt att sörja på.
Ofta är det svårt att veta vad man ska göra när någon har dött. Här finns bra guider som kan vara ett stöd till den som precis har förlorat någon.
Så här fungerar vården i Sverige.
När du blir patient skrivs alla vårdinsatser in i en patientjournal som du har rätt att ta del av. Logga in på 1177 för att läsa och beställa kopior eller kontakta journalutlämningen på SÄS.
Kartor över sjukhusområdena i Borås och Skene med information om parkeringsplatser, nummer på ingångar/entréer samt matställen och övrig service.
Här finns information om vart du kan höra av dig för att få tag på eventuella kvarglömda tillhörigheter.
Här hittar du information om de restauranger, caféer och butiker som finns på SÄS.
För att skydda patienter, besökare och medarbetare finns några gemensamma regler som vi ber dig som besöker sjukhusområdet att ta hänsyn till.
Sjukhuskyrkan finns på SÄS i Borås och Skene och är till för patienter, anhöriga och medarbetare.
Här hittar du tips och råd vid sjukskrivning samt information om hur du kan få stöd av och kontakt med SÄS rehabkoordinatorer.
I Tillgänglighetsdatabasen finns information till invånare och besökare om fysisk tillgänglighet i vardagen.
Här kan du meddela oss på 1177.se om sidans kontaktuppgifter eller text behöver ändras. För frågor om din vård, kontakta din mottagning via e-tjänster eller telefon.
Rapportera fel och andra vanliga frågor
Vill du kontakta 1177.se om något annat? Vänligen besök 1177 kontaktsida.