Sexualmedicinskt centrum

Fjärde Långgatan 48, 413 27, Göteborg

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
Telefontider
DagÖppettiderKommentarer
Måndag13.00–14.00
Tisdag13.00–14.00
OnsdagStängt
Torsdag13.00–14.00
FredagStängt
LördagStängt
SöndagStängt
Växeltelefon

Öppettider
DagÖppettiderKommentarer
Måndag08.00–18.30
Tisdag08.00–16.30
Onsdag08.00–16.30
Torsdag08.00–16.30
Fredag08.00–15.00
LördagStängt
SöndagStängt

Besöksadress:
Fjärde Långgatan 48, 413 27, Göteborg
Län, kommun:
Västra Götalands län, Göteborg
Postadress:
Sexualmedicinskt Centrum, Fjärde Långgatan 48, pl 8, 413 27, Göteborg
Webbplats:
http://www.vgregion.se/smc

Vägbeskrivning

Hitta på plats:

Plan 8

Mottagning på höger sida

Sexualmedicinskt centrum är en expertenhet kring sexuell hälsa, tillhörande Västra Götalandsregionen. Till Sexualmedicinskt centrum vänder sig patienter med sexualmedicinska frågeställningar såsom exempelvis smärta vid sex, lust, erektions- och orgasmproblematik, sexuell tvångsmässighet, sexuell identitet och oro för tändningsmönster. Vissa patienter med sexuell problematik ska i första hand utredas på vårdcentral, andra inom psykiatrin eller öppenvårdsgynekologin. Vi tar emot personer över 23 års ålder.

Driftsform: Region

  • Smärta vid sex
  • Erektionsproblem
  • Problem med orgasm
  • Tidig eller fördröjd utlösning
  • Nedsatt sexuell lust
  • Överdriven sexuell lust som till exempel porrsurfande, sexchattande, tvångsmässigt onanerande eller många sexuella kontakter.
  • Nedsatt sexuell funktion, till exempel efter skada eller sjukdom.
  • Oro kring sexualitet och tändningsmönster
  • Sexualitet som skadar dig själv eller andra
  • Test för könssjukdomar utan symptom. Om du har symptom behöver du vända dig till din vårdcentral.
  • Vaccination mot hepatit B kan erbjudas till dig som är man och som har sex med män och till dig som är transperson och som har sex med män.

Vid vissa smärttillstånd, tidig utlösning, problem med erektion, orgasm eller lust/kåthet är det viktigt att först utesluta om det finns några medicinska orsaker. Du kan då behöva kontakta din vårdcentral för en första bedömning.

Sexuella dysfunktioner kan ibland uppstå till följd av psykisk ohälsa som till exempel depression, ångest eller trauma. Du kan behöva söka hjälp för din psykiska ohälsa innan du kommer till oss.

  • Ett digitalt besök fungerar som ett vanligt besök. Skillnaden är att du inte åker till mottagningen för att träffa oss utan kan göra det via ett videosamtal i din mobil,  surfplatta eller dator.

    När kan jag göra besök online?

    Besök online sker efter att du och din behandlare på har kommit överens om att träffas online och du har fått en tid för ett onlinebesök. Kontakta oss via e-tjänsterna på 1177.se eller ring 031-346 06 80 för mer information.

    Vad du behöver:

    • Ladda ner appen Vård och hälsa på din iOS- eller Androidenhet (mobil eller surfplatta) eller gå in via din webbläsare
    • Mejladress
    • Mobilt BankID
    • Bra uppkoppling (WiFi eller 4G för bästa kvalitet i videosamtalet)

    Läs mer om digitala vårdbesök och tjänsten Vård och hälsa

För att vi ska kunna hjälpa dig behöver vi få en remiss. Du kan skriva en egenremiss och skicka till oss eller så kan en annan mottagning skriva och skicka en remiss till oss.

Egenremissen skriver du enklast som inloggad i e-tjänsterna på 1177.se. Om du inte har tillgång till e-tjänsterna kan du skriva ut en pappersblankett.

Tillgänglighetsdatabasen

Tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning

Åldersregler

Vi tar emot patienter som är 23 år eller äldre.

Sexualmedicinskt centrum är en specialistenhet som arbetar med sexuell hälsa. På mottagningen arbetar vi i team med gynekolog, allmänläkare, sjuksköterska, barnmorskor, psykologer, fysioterapeut och medicinsk sekreterare. Vi tar emot personer över 23 års ålder. Du kan söka till oss med egenremiss eller via remiss från annan vårdgivare. Vid vissa smärttillstånd, tidig utlösning, erektions-, orgasm- och lustproblem är det viktigt att först utesluta medicinska bakomliggande orsaker. Di kan då behöva söka din vårdcentral för en första bedömning. Sexuella dysfunktioner kan ibland uppstå till följd av psykisk ohälsa, till exempel depression, ångest eller trauma och du kan behöva söka hjälp för den psykiska ohälsan först.

Till toppen av sidan