Vi finns här för dig som är mellan 13-19 år och som har en förälder som har ett missbruk, mår psykiskt dåligt eller utsätter dig för våld. Du är inte ensam!
Här kan du läsa mer om vad ett maskrosbarn är. Är du osäker på om du själv är ett maskrosbarn? Svara på några frågor i vårt test, helt anonymt.
”Alla här är som en familj. Det spelar ingen roll om du kommer hit för första gången eller varit här i flera år. Alla är välkomna.”
Läs vad ungdomar sagt om Maskrosbarn.
Hur brukar en chatt börja? Vad kan samtalen handla om? Våra volontärer Marcus och Alice svarar!
”Våga få hjälp, våga inse ditt värde. På Maskrosbarn kommer du se att du är inte ensam.”
Är du nyfiken på Maskrosbarn men det känns lite läskigt att ta kontakt med oss? Vi bad några ungdomar som går hos oss skriva en hälsning till dig som tvekar inför att ta kontakt första gången.
Våra kuratorer har själv vuxit upp med svåra hemförhållanden och vet hur det kan kännas. Du kan boka en tid var du än bor i Sverige och välja mellan telefon- eller videosamtal. Vi har flera lediga tider just nu!
På våra helgläger får du en paus hemifrån och chansen att träffa ledare och andra ungdomar som vet hur det känns att ha det jobbigt hemma. Varje läger pågår från lördag till söndag på en mysig lägergård.
barn i Sverige har en förälder som har ett missbruk, psykisk sjukdom eller som utsätter dem för våld.
barn och ungdomar får varje vecka stöd hos Maskrosbarn.
barn och vuxna tog del av våra utbildningar och föreläsningar 2023.
Maskrosbarn vision är att alla barn ska ha rätt till sin barndom, något som hundratusentals barn i Sverige inte har idag. Det krävs inte mycket för att bidra – bara att ha viljan att lära sig mer om de utmaningar barnen står inför räknas. Just du är viktig!
Den 14 november överlämnade vi scenen till ungdomar som delade med sig av sina egna erfarenheter av kontakten med socialtjänsten. Ungdomarnas tankar och önskemål sammanfattas också i vår lägesrapport som släpptes samma dag.
Ingen kan inte göra allt, men alla kan göra något. Ibland kan en enkel fråga som ”Hur mår du?” göra stor skillnad i ett barns liv. Här har vi samlat tips på vad du som vuxen kan göra för att visa engagemang för barn som mår dåligt till följd av sina hemförhållanden.
Initiativet Barndom utan baksmälla syftar till att göra skillnad för barn som far illa av vuxnas drickande. Målet är att fler vuxna ska agera. Läs våra tips om hur du kan agera, eller dela med dig av egna tips!
Här hittar du informationsmaterial om Maskrosbarn. Ladda ner, skriv ut och häng upp/dela ut på din skola eller arbetsplats!
Letar du efter ett meningsfullt jobb eller volontäruppdrag? Varmt välkommen till oss på Maskrosbarn! Skriv gärna upp dig på vårt nyhetsbrev så hör vi oss när vi har lediga uppdrag och tjänster!