Telefonnummer

Centrum mot våld (CMV) erbjuder samtalsstöd till dig som lever eller har levt i relationer där det förekommer våld. Det kan vara olika typer av våld och gäller dig som:


- är eller har varit våldsutsatta i nära relation från 4 år.

- som har ett våldsamt och/eller hotfullt beteende i nära relation från 18 år

- som utsätts för prostitution och människohandel.

- som är eller har varit utsatta för hedersrelaterat våld och förtryck.

- som tvingas utöva våld i nära relation (HRV) från 18 år.

- som köper sexuella tjänster.


Befinner du dig i en akut våldsam situation? – Ring 112. Misstänker du att ett barn är utsatt för ett brott eller far illa kontakta polisen på 114 14 eller socialtjänstens mottagningsenhet i den kommun där barnet vistas.


Centrum mot våld drivs i samverkan mellan Umeå kommun och Region Västerbotten.

Vi är en hbtq-diplomerad verksamhet. Vad det innebär kan du läsa mer om under Läs mer om.

Driftsform: Region

Hos oss kan du få hjälp med att prata om egen våldsutsatthet i nära relation och/eller ett eget beteende som kan upplevas hotfullt och/eller våldsamt. De som möter dig är antingen socionom eller psykolog med särskild kunskap om våld. Samtalen sker efter inbokning och under kontorstid. 

  • Är du eller har du varit utsatt för våld i nära relationer, prostitution och/eller människohandel för sexuella ändamål kan du kontakta Mottagningen för våldsutsatta/Kvinnofridsmottagningen för stöd och hjälp.

    Det går även bra att kontakta oss med allmänna frågor om våld och våldsutsatthet i nära relation. 
     
    Telefon: 020–410 420 (som inte syns på telefonräkningen). Du kommer då till en telefonsvarare där du får lämna namn och telefonnummer. Svararen kontrolleras dagligen och någon tar kontakt med dig så snart som möjligt.  
     
    E-post: kvinnofrid@umea.se Du kan vara anonym.   

    Hos Umeå Kommun finns mer information.

  • Mottagningen för våldsutövare, mansmottagningen. ger stöd till dig som har svårt att kontrollera din ilska och/eller har använt någon form av våld i en nära relation. Fokus för stödet är att våldet ska upphöra. Mansmottagningen har individuella samtal och gruppverksamhet.

    Anledning till att gå i samtal kan vara

    • svårigheter att kontrollera ilska och aggression
    • att man har använt någon form av våld mot någon i nära relation
    • att man inte har använt våld, men känner rädsla för att det ska ske
    • oro för att barnen far illa utifrån något av ovanstående.
       

    Telefon: 020-245 245

    E-post: mansmottagningen@umea.se

    Hos Umeå Kommun finns mer information.

  • Barn som misstänks vara utsatta för våldsbrott i hemmiljö kan få hjälp och stöd via Centrum mot våld. Utredningar gällande barnet samordnas med personal från barn- och ungdomspsykiatri, socialsekreterare, polis och läkare.

    Det psykiska och fysiska våld som sker i hemmet blir en del av barnens uppväxtmiljö. Att växa upp i ett hem med våld och hot om våld skapar känslor av otrygghet. Våldet blir en familjehemlighet och barnen berättar sällan för någon utomstående om sina upplevelser. Barnen kan få svårt med sin egen självkänsla, svårt att förstå sitt eget känsloliv och svårt att fungera i relation till andra.

    Telefon: 090-16 58 55, 090-16 58 76, 090-16 58 89

    E-post: trappan@umea.se

    Hos Umeå Kommun finns mer information.

  • Mikamottagningen i Umeå vänder sig till dig som är över 18 år oavsett kön och sexuell identitet som har erfarenhet av sex mot ersättning, att skada sig med sex och/eller varit utsatt för människohandel för sexuella ändamål. Även du som har erfarenhet av sugardejting, sålt filmer eller bilder är välkommen att vända dig till oss.

    Kontakten med oss är kostnadsfri, vi har tystnadsplikt och du kan välja att vara anonym.

    Vill du komma i kontakt med oss? Vi delar telefon och mejl med mottagningen för våldsutsatta.

    Telefon: 020–410 420 (kostnadsfritt och syns inte på telefonräkningen) Du kommer då till en telefonsvarare där du får lämna namn och telefonnummer. Svararen kontrolleras dagligen och någon tar kontakt med dig så snart som möjligt.  

    E-post: kvinnofrid@umea.se

    Hos Umeå Kommun finns mer information.

  • KAST står för "Köpare av sexuella tjänster" och är en verksamhet som ger stöd till dig som vill sluta köpa sex. KAST erbjuder rådgivning och individuella samtal.

    Till oss är alla välkomna, oavsett kön eller sexuell identitet. Kontakten med oss är kostnadsfri och du kan vara anonym. Vi har sekretess.

    Telefon: 020-245 245

    E-post: mansmottagningen@umea.se

    Hos Umeå Kommun finns mer information.

  • Lever eller har du levt i en situation där din familj och/eller kultur bestämmer hur du ska gå klädd och vilka du får träffa eller där du utsatts för psykiskt eller fysiskt våld? Känner du eller har du känt dig övervakad och kontrollerad av familj och/eller andra släktingar?

    Tvingas eller har du tvingats att dölja din sexuella läggning? 
    Det kan också vara så att du känner en press på dig att du måste övervaka eller kontrollera någon i din familj eller någon annan närstående. 

    Då kan du vara utsatt för ett eller flera brott som går under begreppet hedersrelaterat våld och förtryck.

    Hos Centrum Mot Våld kan du få träffa någon och prata om detta. 
    Kontakten med oss är kostnadsfri, vi har tystnadsplikt och du kan välja att vara anonym. 

    Vi delar telefon och mejl med mottagningen för våldsutsatta. 


    Telefon: 020–410 420 (kostnadsfritt och syns inte på telefonräkningen) Du kommer då till en telefonsvarare där du får lämna namn och telefonnummer. Svararen kontrolleras dagligen och någon tar kontakt med dig så snart som möjligt.

     
    E-post: kvinnofrid@umea.se 

  • Kontakta socialtjänsten om du misstänker att någon far illa. En anmälan om oro, en så kallad orosanmälan, gör du för personens bästa, för att uppmärksamma om personen kan befinna sig i en situation där det behövs stöd.

    Om du misstänker att ett barn utsätts för våld eller övergrepp bör du anmäla det till polisen eller till socialtjänsten. I akuta fall, ring 112.

    Hos Umeå Kommun finns mer information.

Behöver du komma på besök så sker det efter överenskommelse och då får du adressen och en vägbeskrivning.

Till toppen av sidan