Akut hjälp och stöd i Örebro län
Innehållet gäller Örebro länInformation om vart du kan vända dig om du själv eller någon anhörig behöver akut hjälp eller är i kris.
Nödnumret 112
Polisen 114 14
För ärenden som inte är akuta, till exempel en polisanmälan. Man kan ringa hit var man än är i landet och bli kopplad till närmsta polismyndighet. Du når även länets socialjour via 114 14.
1177 på telefon
Sjukvårdsrådgivningen svarar på dina frågor, bedömer ditt behov av vård, ger dig råd och hänvisar dig till rätt vårdmottagning när så behövs. Här arbetar sjuksköterskor med hög kompetens och lång erfarenhet. Sjukvårdsrådgivningen är öppen dygnet runt. Kontakta oss på telefon 1177.
Psykiatrins akutmottagning
Vid akuta problem av allvarligare art finns det jourverksamheter inom psykiatrins olika verksamheter och dygnet runt finns Psykiatrins akutmottagning på Universitetssjukhuset Örebro.
Psykiatrins akutmottagning har öppet dygnet runt veckans alla dagar. Kontakta oss på telefon 019-602 56 00.
Kontakt med barn- och ungdomspsykiatrin
Akut hjälp till barn och ungdomar upp till och med 17 år, ring barn- och ungdomspsykiatrins akuttelefon måndag - fredag kl 8:00-12:00, 12:45-16:00 på telefon 019-602 58 10.
På kvällar, nätter och helger, ring psykiatrins akutmottagning på telefon 019-602 56 00.
Om du inte behöver akut hjälp, men har frågor och funderingar om ditt mående och din psykiska hälsa kontaktar du Första kontakten psykisk ohälsa barn och unga, Örebro.
Socialjour
Vid akuta ärenden under dagtid måndag - fredag, kontakta socialkontoret i din kommun. När socialkontoret är stängt och du behöver hjälp med akuta sociala frågor kan du vända dig till socialjouren. Socialjouren ger dig akut hjälp på kvällar, nätter och helger. Ring 112 och begära att få bli kopplad.
Akut vård
Har du behov av akut vård som inte kan vänta, till exempel svår sjukdom eller skada, ring 112. I Region Örebro läns finns tre akutmottagningar:
Akutmottagning Universitetssjukhuset Örebro
UMO.se - ungdomsmottagningen på nätet
På UMO.se kan du lära dig mer om kroppen, sex, alkohol och droger, självkänsla, att må dåligt och mycket annat.
Telefonjourer, rådgivning och patient- och närståendeföreningar
Ibland kan det vara skönt att prata med någon. Det finns flera telefonjourer som du kan ringa, mejla eller chatta med för att få rådgivning.
Det finns också patient- och närståendeföreningar som du kan kontakta.