Liv & hälsa

Sexuell hälsa

Här hittar du information om preventivmedel och om hur du skyddar dig mot könssjukdomar. Du kan också läsa om sexlust och orgasmer.

Innehåll - Sexuell hälsa

Visa innehåll som:
  • Sex och samtycke

    Du bestämmer själv över din sexualitet och din kropp. Sexuella aktiviteter ska kännas bra för alla som är med. När en ska ha sex eller på annat vis vara fysisk med en person behövs samtycke från alla inblandade. Frånvaro av ett nej från den eller de andra personerna är inte detsamma som att det finns samtycke.

  • Sexlust och kåthet

    Lust till sex kan variera från person till person, och vara olika stark i olika perioder av livet. Sexuell upphetsning kan starta i hjärnan av olika upplevelser och tankar. Upphetsningen kan också starta i kroppen genom beröring och smekningar, av dig själv eller någon annan.

  • Skydd mot graviditet

    Det finns olika sätt att skydda sig mot oönskad graviditet. Kondom och femidom är de enda metoderna som också skyddar mot könssjukdomar.

  • Skydd mot könssjukdomar

    Kondom och femidom skyddar mot könssjukdomar. Använd kondom eller femidom om du har vaginala eller anala samlag med någon annan.

Mer på 1177.se

Könssjukdomar och sexuellt överförbara infektioner

Har du haft oskyddat sex? Då bör du testa dig för könssjukdomar.

Så fungerar könsorganen

Könsorganen består av flera delar och har flera olika funktioner.

Klåda och smärta i underlivet

Här kan du läsa om klåda och smärta i underlivet.

Könsstympning – omskärelse av flickors underliv

Alla former av omskärelse på flickor är olagligt i Sverige. Det är också olagligt att planera, förbereda eller be någon annan att utföra en omskärelse.

Till toppen av sidan