Bra att veta inför ditt besök på bup
Innehållet gäller GotlandRåd och praktisk information inför ditt besök på bup, Visby.
Mer information, e-tjänster samt kontaktuppgifter finns på Barn- och ungdomspsykiatriska mottagningen BUP, Gotland - 1177
Undvik starka dofter
Använd inte starka dofter när du besöker oss, av hänsyn till personer med överkänslighetsbesvär. Tänk även på att hela området är en rökfri zon!
Gratis sjukresa med buss
Bussresa till besök inom hälso- och sjukvården är avgiftsfri mot uppvisande av kallelse. För hemresan visar du kvittot för besöksavgiften.
Om du inte vill visa kallelsen betalar du och sparar sedan biljetten och besökskvittot. För att få ersättning i efterhand skickar du in kvitto och biljett till adressen nedan. Ange även vilket konto pengarna ska sättas in på.
Region Gotland
Teknikförvaltningen, Kollektivtrafikenheten
621 81 Visby
Läs mer på gotland.se/sjukresor eller ring 0498-26 90 00, knappval 5.
Vid behov av serviceresa med taxi
Du som har särskilda medicinska skäl kan få serviceresa med taxi till sjukvårdsinrättning, ring 0200-26 06 60. Observera att hemresan måste bokas av personal på mottagningen.
Läs mer på www.gotland.se/sjukresor
Parkering
Det är ont om parkeringar, så var ute i god tid. På besöksparkeringarna gäller p-skiva (3 timmar).
Ankomstregistrering
Ankomstregistrering sker i receptionen. Besök för barn och ungdomar till och med 17 års ålder är avgiftsfria. Ta med giltig legitimation.
Sammanhållen journal
Sjukvården erbjuder sammanhållen journalföring. Det innebär att när du kommer till oss har vi möjlighet att få tillgång till uppgifter i journaler du har hos andra vårdgivare (t.ex. andra regioner och
privata vårdgivare).
Du har rätt att stå utanför sammanhållen journalföring genom att spärra dina uppgifter. Kontakta i så fall aktuell mottagning eller avdelning. Du kan du läsa mer om regler och rättigheter samt hur vi behandlar dina personuppgifter här på 1177.se
Du kan bara spärra din egen journal. Som vårdnadshavare kan du inte spärra ditt barns journal. I takt med barnets stigande ålder och mognad får dock barnet själv bestämma.
Nationella kvalitetsregister
För att utvärdera och förbättra vården samlas information i nationella kvalitetsregister om en viss sjukdom eller behandling. Du har rätt att säga nej till att bli registrerad och även rätt att få registrerade uppgifter borttagna. Om så är fallet meddela detta när du besöker en mottagning. Det påverkar inte den vård du får.
Läs mer om nationella kvalitetsregister
1177.se
Du vet väl att du kan logga in på 1177.se för att bland annat ta del av
- din journal
- dina utfärdade läkarintyg (sjukskrivning)
- information om högkostnadsskydd för öppenvård
- information om recept och högkostnadsskydd för läkemedel
Som vårdnadshavare kan du även logga in, göra ditt barns ärenden och läsa barnets journal på 1177.se tills barnet fyller 13 år. Därefter behöver barnet en egen inloggning för att kunna göra ärenden. Som barn kan du läsa din journal digitalt från dagen du fyller 16 år.
Det finns möjlighet att som vårdnadshavare få förlängd åtkomst till sitt barns journal digitalt även efter barnet har fyllt 13 år. Då får du göra en ansökan tillsammans med barnet och vårdpersonal. Till exempel om barnet har en kronisk sjukdom, en funktionsnedsättning eller om det finns andra särskilda skäl.